Η "ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ" ΣΕ ...ΠΛΗΡΗ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ

Αρχές Μαρτίου στο χωριό οι αμυγδαλιές ανθίζουν. Παλιότερα υπήρχαν χιλιάδες στρέμματα με αυτά τα δέντρα και κάθε χρόνο τέτοια εποχή το άρωμα των λουλουδιών τους κάλυπτε όλητην περιοχή και πλησιάζοντας στην Τριανταφυλλιά ο καθ' ένας μπορούσε να το αναγνωρίσει.

Όμως, σήμερα, μετά από πολλά χρόνια τα περισσότερα δέντρα έχουν ξεριζωθεί και τα χωράφια μένουν ακαλλιέργητα ,ενδεικτικό της έλλειψης των νέων ανθρώπων που τα καλλιεργούσαν αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταναστεύσει (για άλλη μια φορά) αναζητώντας "καλύτερη ποιότητα ζωής " σε αστικά κέντρα (μάταια όμως) ή έφυγαν προσπαθώντας να επιβιώσουν μια και το εισόδημα τους ως αγρότες ήταν πλέον από ελάχιστο ως ασήμαντο.

Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχουν αρκετοί ...ρομαντικοί (ή μήπως ηρωικοί;)να κρατούν το χωριό μας ζωντανό ,καλλιεργώντας αυτές τις εκτάσεις και ώ του θαύματος καταφέρνουν μια χαρά να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και εισόδημα (όρεξη νά 'χεις). Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως φαίνεται το χωριό μπαίνοντας σ' αυτό ,μερικά κεντρικά σημεία του χωριού αλλά και τις αμυγδαλιές που έχουν απομείνει ,και δεν είναι λίγες. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μεταδώσουμε και το άρωμά τουςμέσα από το video.
Στο τέλος του video ένας ...γνωστός άγνωστος σας στέλνει χαιρετίσματα.

...Κάποιος από το Βερολίνο ζήτησε να δεί το χωριό και την καθημερινότητα του.
Κώστα χαιρετίσματα και από 'μένα!