ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ.ΠΟ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Τριανταφυλλιωτών Θεσσαλονίκης
καλεί όλα τα μέλη του στην από 27-9-2009 αναβληθήσα λόγω μη απαρτίας Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18-10-2009 ώρα 19:30 στην αίθουσα του Συλλόγου (Παν. Τσαλδάρη 3 στην Σταυρούπολη). Η Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται ετεροχρονισμένα λόγω αντικειμενικών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν να γίνει νωρίτερα.
Θέματα:
-Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (Υποβολή υποψηφιοτήτων μέχρι
και την έναρξη της Γ.Σ.)
-Έγκριση προϋπολογισμού Απολογισμός Δ.Σ. - Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.
-Αναπροσαρμογή των ποσών που καταβάλλονται ως: «δικαίωμα εγγραφής» και «ετήσια συνδρομή» από τα μέλη του Συλλόγου στο ποσό των 0,01 € έκαστο (με ταυτόχρονη αναδρομική παραγραφή των οφειλών των μελών)
-Ανακήρυξη επίτιμων και αρωγών μελών.
-Προγραμματισμός εκδηλώσεων για το έτος 2010.

-Προτάσεις μελών


Η Γενική Συνέλευση αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του Σωματείου μας και οι αποφάσεις της είναι νόμοι που διέπουν την λειτουργία του.(ΚΑΙ) Από την συμμετοχή ή μη των μελών κρίνεται η βιωσιμότητα του συλλόγου μας. Συμμετέχουμε όλοι ως μια ομάδα και όχι απαραίτητα ως «παρέα» παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε μεταξύ μας για το καλό του χωριού μας και των Τριανταφυλλιωτών της Θεσσαλονίκης και τις διασποράς εν γένει. ΟΧΙ για να ικανοποιήσουμε τις φιλοδοξίες και την ματαιοδοξία μας ,αλλά με σκοπό την φιλία ,την συνεργασία αλλά και την σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων. Για τον λόγο αυτό: Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ !

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κ. ΔΑΦΝΟΠΟΥΛΟΥ Α. ΠΑΠΑΓΕΡΙΔΗΣ

Σημείωση: Υποβολή υποψηφιοτήτων και πληροφορίες στο τηλ.: 6944838680 ή στο email:
a.pap1922@gmail.com

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 6,7,8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2009 ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΙΣ 6,7,8, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
ΠΑΡΑ ΤΗΝ (ΣΦΟΔΡΗ) ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΓΑΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΑΡΑΣ , ΓΕΛΙΟΥ , ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΕΡΑΜΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ο ιερέας του χωριού) , ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΟΡΟΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ( πρώην πρόεδρος του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ) ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ , ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ , ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ .
Στις φωτογραφίες (αριστερά) βλέπετε εικόνες από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένη στα παιδία της Τριανταφυλλιάς (ελληνόπουλα και παιδιά μεταναστών) που βρέθηκαν στο χωριό με την ευκαιρία της Ιερής πανήγυρης και ήταν περισσότερα από 60 στον αριθμό.

Οι εκδηλώσεις αυτές επρόκειτο να γίνουν στο γήπεδο της Τριανταφυλλιάς αλλά λόγω των καιρικών συνθηκών έγιναν και πάλι στο παλαιό δημοτικό σχολείο (το σχολείο που φοιτήσαμε και εμείς)όπως και όλες οι μέχρι τώρα παιδικές εκδηλώσεις ξαναδίνοντας ζωή στον αγαπημένο χώρο των παιδιών για μια ακόμη φορά.
Τα παιδιά διασκέδασαν για περίπου τρείς ώρες με κλόουν και
ανιματέρ αλλά και με μια πολύ όμορφη παράσταση ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ με θέμα την ανακύκλωση , του Θεοδόση Βογιατζή (τηλ. 6944779523) ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Βούλα εργάζονται ασταμάτητα , ετοιμάζοντας τώρα το επόμενο έργο που… θα μας παρουσιάσουν – «ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι» σε διασκευή- και τείνουν να γίνουν στενοί μας συνεργάτες.
Δεξιά βλέπετε ένα μέρος από τα έργα του ΤΥΡΕΚΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ που εκτέθηκαν μεταξύ άλλων κατά την τριήμερη έκθεση ζωγραφικής (6,7,8-9-09)και έχουν ως θέμα την Τριανταφυλλιά Σερρών. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο παλιό παραδοσιακό καφενείο του Νίκου Κιρτσίδη το οποίο δεν λειτουργεί πλέον (ο κυρ Νίκος μας «άφησε» πριν από λίγο καιρό)και διαμορφώθηκε
κατάλληλα για τις ανάγκες της έκθεσης . Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον γιό του Νίκου τον Χρήστο Κιρτσίδη για την ευγενική χειρονομία του να μας παραχωρήσει το κατάστημα για την λειτουργία της έκθεσης. Στις τριήμερες εκδηλώσεις

είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολλά και αξιόλογα σωματεία που μας χάρισαν ατελείωτες ώερες χαράς γέλιου αλλά και συγκίνησης με μουσικοχορευτικές και θεατρικές
παραστάσεις (2).
Την δεύτερη ημέρα (7-9-09) η Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων άνοιξε το πρόγραμμα με την παρουσίαση μιας κωμικής ποντιακής τριλογίας σκορπίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές ( αλλά και στους ίδιους τους…ηθοποιούς) οι οποίοι, σημειωτέον ,δεν ήταν καθόλου λίγοι αν λάβουμε υπόψιν τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν και την απειλή καταιγίδας το βράδυ της Δευτέρας.
Στην συνέχεια , την Τρίτη (8-9-09) την παράσταση άνοιξε η Εύξεινος Λέσχη Σερρων που μετά από καιρό εμφανίζεται και πάλι στην Τριανταφυλλιά (μετά από την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με τον πρόεδρό της τον Σάββα Καρακασίδη)και παρουσίασε μια μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση (αναπαράσταση ποντιακού γάμου) με την χορωδία της και το χορευτικό της τμήμα που έκλεψαν τις καρδιές των θεατών και δίκαια κέρδισαν το παρατεταμένο χειροκρότημά τους. Να σημειωθεί ότι η παρουσία των θεατών ήταν συγκλονιστική την τελευταία μέρα και ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεμίζοντας , σχεδόν ,τις κερκίδες του γηπέδου εμφανώς ικανοποιημένοι από την τρίωρη παράσταση της Τρίτης (8-9-09).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.......