ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2010


Για άλλη μια χρόνια ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ διοργάνωσε τις εκδηλώσεις της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στην Τριανταφυλλιά Σερρών δίνοντας για μια ακόμη φορά ζωή και χαρά στους κατοίκους του χωριού το οποίο γέμισε και πάλι με χαρούμενες φωνές παιδιών που έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί με τους γονείς τους , αυτές τις ημέρες.



Η εκδήλωση έγινε στην ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ στην καφετερία του ΠΑΝΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ (πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Τριανταφυλλιάς του Δήμου Βισαλτίας) τον οποίο ο Σύλλογος ευχαριστεί γιατί παραχώρησε το κατάστημα του , για τις ανάγκες του Συλλόγου την Κυριακή 14-2-2010.



Τα παιδιά του χωριού Ελληνάκια αλλά και από γειτονικές χώρες που ζουν στο χωριό είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με κλόουν αλλά και face painting, και να δοκιμάσουν τις νοστιμιές που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου αλλά και οι μαμάδες των παιδιών. το χωριό θύμιζε άλλες εποχές εκείνη την ημέρα με τόσα παιδιά να παίζουν και να χαίρονται μια και τα περισσότερα δεν ζουν μόνιμα στην Τριανταφυλλιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε Video από το παιδικό πάρτυ της Κυριακής, μια ημέρα που ενώ έξω έβρεχε....
Την επόμενη μέρα , Καθαρά Δευτέρα, ο ΘΕΟΣ που αγαπάει το χωριό μας , αλλά και τον Σύλλογο μας, άνοιξε τον ουρανό και βγάζοντας έναν πολύ λαμπρό ήλιο μας επέτρεψε να χαρούμε την γιορτή. Από τις 7:00 το πρωί τα μέλη του Συλλόγου ετοίμασαν την παραδοσιακή ΦΑΣΟΛΑΔΑ αλλά και άλλα νηστίσιμα εδέσματα στο καφενείο του
ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΤΣΙΔΗ (ο οποίος δεν ζει πια) και σε λίγη ώρα το κέντρο του χωριού γέμισε και πάλι κόσμο σε έναν χώρο που αποτελεί σύμβολο πλέον για το χωριό μας με την βοήθεια και του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΡΤΣΙΔΗ ( γιος του ΝΙΚΟΥ) που και αυτός με την σειρά του , ευγενικά, παραχώρησε το κατάστημα του πατέρα του για τις ανάγκες της εκδήλωσης στον Σύλλογο.
Μεγάλη ήταν και η προσφορά του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΙΔΗ ο οποίος ,όπως κάνει κάθε χρόνο, ετοίμασε (πολύ καιρό πριν) τις ελιές και τα... « στίπα » για να εφοδιάσει νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Η προσφορά του ήταν πολύ σημαντική και έλυσε τα χέρια μας για άλλη μια φορά. Στο μεγάλο μας τραπέζι ήταν και ο "Θείος" ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΑΤΣΙΝΙΔΗΣ που κατεβηκε απο το Κεφαλοχώρι να μας κάνει παρέα.
Μαζί μας ήταν και ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ που ήρθε από την Στουτγκάρδη (ΡΩΜΑΝΙΑ) και ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ από το Μόναχο.


Στο τέλος ακούσαμε και αυτήν την ιστορία με το ... Καρσάν(!) από τούς αξεπέραστους Λεωνιδα και Ελένη.(video)

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!