Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009.ΚΑΙ φιλωτά στην Τριανταφυλλιά;;;

Το είπαν και το έκαναν οι γυναίκες του συλλόγου.

Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου μας, οργάνωσε και πραγματοποίησε , με την βοήθεια όλων των μελών αλλά και την συμμετοχή των γυναικών του χωριού μας (όλων των ηλικιών), την εκδήλωση που είχαμε υποσχεθεί από τον Σεπτέμβριο στους Τριανταφυλιώτες.
(Στην πρώτη φωτογραφία από δεξιά , ο Χρήστος Ιωαννίδης σε πρώτο πλάνο.)




Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανέλπιστα μεγάλη , πράγμα που για μια ακόμη φορά μας έφερε στην δύσκολη θέση να τρέχουμε να προμηθευτούμε καρέκλες τραπέζια αλλά και υλικά για την παρασκευή των Φιλωτών , αφού συνολικά χρειάστηκαν :

40 κιλά αλεύρι , σχεδόν 20 κιλά τυρί , 5 κιλά μερέντα ,πολύ μέλι,βούτυρο αλλά και περίπου μισό τόνο ξύλα (καλά ακούσατε :500 kg) για τις φωτιές που ανάψαμε για να ψηθούν τα φιλωτά.

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από τις 12:00 το μεσημέρι και αφού οι γυναίκες ετοίμασαν πάνω από 500 φιλωτά (τα οποία φυσικά φαγώθηκαν ΟΛΑ) στο τέλος έμειναν να ανάβουν οι φωτιές οι οποίες και αυτές δεν έμειναν αναξιοποίητες..μια και στην φιλοσοφία του Τάσου του Γαβρά είναι να μην αφήνει τίποτα να πάει χαμένο, που σημαίνει ότι επάνω στα ...υπολείμματα της φωτιάς (στα κάρβουνα δηλαδή) έπεσαν τα σχετικά κοψίδια ,όπως τους αρμόζει σε τέτοιες περιόδους οικονομικής ύφεσης.
Απολαύστε φωτογραφίες και video από την εκδήλωση, που σκοπός της ήταν να διαφυλάξουμε άλλο ένα έθιμο (αφού πλέον δεν αποτελεί αναγκαιότητα η παρασκευή Φιλωτών)και να έχουν έτσι και τα παιδιά να την ευκαιρία να το δουν από κοντά και όχι μόνο να ακούν για αυτό μετά από χρόνια.


Και βεβαίως μετά ακολούθησε γλέντι με τον Γιώργο Θεοδωρίδη στην λύρα και τον Χάρη Παπαδόπουλο στο νταούλι μέχρι αργά το βράδυ.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο κος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ (φαρμακείο στην Τριανταφυλλιά). Ευχαριστούμε!
Και του χρόνου!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: